Eefje Feijen Verdonschot

Osteopaat/ kinderosteopaat.

 

Ik stel me graag even aan u voor. 

Heel in het kort: Ik ben Eefje Feijen, getrouwd, moeder van 2 kinderen, passie voor mijn vak osteopathie, en sport als uitlaadklep. 

In 2011 ben ik afgestudeerd als osteopaat en direct werkzaam geweest in osteopathie- groepspraktijken in Eindhoven, Oirschot en Boxtel.

In 2013 ontstond de mogelijkheid om in Budel, mijn woonplaats, een praktijk te starten, en sindsdien werk ik in ‘Gezondheidscentum Budel’, met nog een aantal andere disciplines. (www.gezondheidscentrumbudel.nl

Ik vertelde al: ik heb grote passie voor mijn vak osteopathie. Het menselijk lichaam boeit me enorm. Het mooie en unieke aan osteopathie vind ik om het lichaam als geheel te bekijken. 

Zodra er een patiënt binnenkomt, weet ik nooit wat ik tegen ga komen aan blokkades/ dysfuncties. Het samenwerken aan de puzzel en het achterhalen van de oorzaak van de klacht, maakt dat ik dagelijks met veel leergierigheid naar de praktijk toe ga. 

Iedere persoon komt met zijn eigen verhaal, en iedere behandeling heeft daarmee zijn eigen dynamiek. 

Iedere anatomische structuur in het lichaam is met elkaar verbonden. Maar ik geloof er ook in dat lichaam en geest sterk met elkaar verbonden zijn. 

Mijn interesse en kennis op psychologisch vlak, neem ik waar nodig altijd mee in de behandeling. 

Belangrijk vind ik dat je je op je gemak voelt, en je je gehoord voelt. Dat we kijken wat de meest efficiente weg is van herstel, wat ik voor je kan betekenen en wat je zelf kunt doen. Samenwerken, eventueel met andere disciplines en meedenken, zodat je zelf weer verder kunt. 

In de praktijk behandel ik zowel baby’s, kinderen, zwangeren, volwassenen als sporters.

Om mijn kennis te vergroten op het gebied van de behandeling van baby’s, kinderen en zwangeren heb ik een 2 jarige kinderopleiding gevolgd. Hier ligt ook een grote interesse van mij. De puurheid van kinderen en zwangere vrouwen, maken dit een bijzondere doelgroep om mee te werken. 

In mijn dagelijks leven sport ik graag, zoals wielrennen, hardlopen, fitness, en ben als hobby cycle instructeur bij Fitlife. Ik reis en onderneem graag nieuwe dingen. 

 

Eefje Feijen is Osteopaat D.O.-MRO en geregistreerd bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Tevens is zij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO).

 

Mijn achtergrond en gevolgde cursussen/ opleidingen: 

 Gevolgde opleidingen: 

 • HBO ergotherapie, Hogeschool Zuyd, Heerlen, 2001-2005. Afstudeerscriptie geschreven   in Ghana, Afrika, waar ik een half jaar heb ‘gewoond’ . Ik heb tijdens mijn opleiding osteopathie 7 jaar gewerkt als ergotherapeute. 
 • Osteopathische geneeskunde, College Sutherland Amsterdam, 2005-2011. Afgestudeerd met de thesis: Wat is de invloed van viscerale dysfuncties op migraine? M.a.w. wat is de relatie tussen buikproblematiek en migraine’. Deze scriptie heb ik, met onderscheiding, succesvol verdedigd.

Postgraduele opleiding: 

 • Osteopathie bij Kinderen, Pantha Rhei, bestaande uit 16 modelus, waarin een specialisatie in de behandeling van baby’s, kinderen en zwangeren heb verworven. 2012-2014

Cursussen:

 • Mindfulness, 2017-2018
 • Geïntegreerde technieken volgens methode de Bakker, 10 modules, waarin de samenhang van het menselijk lichaam duidelijk op de voorgrond staat. 2017-2018
 • Congres osteopathie bij kinderen, mei 2018
 • Osteopathy, evolution and advanced osteopathic manipulation,  Walter McKone, Maart 2018 
 • Advanced physiotherapy; Behandeling van de heup, oktober 2016 Bahram Jam, Msc.
 • Problemen bij zindelijkheid en (bed) plassen, mei 2016
 • Fisciocisonne; fasciatherapie , Roberto Pellicini, oktober 2018
 • Urogenitale osteopathie maart 2015. (klachten rondom blaas/ baarmoeder) 
 • Sportverzorging/ massage: 2004
 • Medical Taping 2007
 • Diverse massagecursussen: holistic pulsing, triggerpoint massage