Osteopathie bij baby

Een osteopaat kan ook bij baby’s veel klachten verhelpen en een goede bijdrage leveren aan de gezondheid van uw baby. Het is een veilige en effectieve manier om veranderingen teweeg te brengen en kan dan ook van grote waarde zijn voor de ontwikkeling van een kind.

Baby’s zijn zeer effectief te behandelen. In de meeste gevallen zien we al binnen 2 tot 3 behandelingen resultaat. De osteopaat zal met haar handen op subtiele/zachte wijze de verschillende structuren zoals schedel, nek, rug, bekken en buik onderzoeken. De zeer zachte handgrepen die worden gebruikt zullen meestal aangenaam voelen voor de baby. Het aantal behandelingen varieert tussen 2 en 4 behandelingen en is afhankelijk van de oorzaak van de klachten.

Eefje vindt het erg belangrijk dat een baby op zijn/ haar gemak is en gerustgesteld wordt. Zij vindt het geen probleem als u uw baby helpt zich thuis te voelen door hem tijdens de behandeling te voeden of hem een speentje, een knuffel of een speeltje mee te geven.

Belangrijk om te vermelden, dat er bij baby’s geen manipulaties of ‘kraken’ van gewrichten worden toegepast. We maken gebruik van zachte technieken, waarmee betere resultaten worden geboekt.

Eefje heeft zich middels een 2 jarige specialisatie verder verdiept in het behandelen van zwangeren, baby’s en kinderen. Eefje heeft erg veel affiniteit met deze doelgroep.

Eefje: 'Mijn zoontje heeft na de geboorte veel gehuild. Dit is als ouder erg zwaar. Dit heeft gemaakt dat ik graag meer wilde weten over huilbaby's, darmkrampjes, reflux, overtsrekken en voorkeurshoudingen.  Ik ben me hier toen flink in gaan verdiepen, om ouders verder te kunnen helpen, omdat ik zelf weet hoe lastig het kan zijn. Tijdens deze zoektocht heb ik mijn zoontje kunnen helpen en is hij een zeer tevreden baby geworden, Door mijn eigen ervaring, veel boeken te hebben gelezen, gerichte nascholing, en mijn passie voor het werken met baby's en kinderen, is mijn doel om kinderen weer lekker in hun vel te laten zitten en verder te helpen in hun ontwikkeling, Ik geniet ervan wanneer ouders met een onrustige baby bij mij komen, en na 2 behandelingen een heel ander kind hebben gekregen, voor hun gevoel. Een tevreden baby waar ze met volle teugen van kunnen genieten.'

Onder 'veel voorkomende klachten' kunt u voorbeelden zien van mogelijke indicaties waarvoor u bij een osteopaat terecht kunt.

Veel voorkomende klachten bij baby's